Cum să învăț să îmi rezolv problemele? ( Exercitiu pentru copii)




Material adaptat de Elisa Ion, psiholog clinician sub supervizare și psiholog educațional autonom & Mădălina Florea, psiholog clinician sub supervizare, după Reziliența. Secretul puterii psihice–Cum am devenit mai rezistenți la stres, depresii și epuizare psihică-Cristina Bernot, editura All, 2015
Bordul științific editorial:
Conf. Univ. dr. Elena Otilia Vladislav
Lector Asoc.Univ.Dr.Gabriela Marc  

  În această săptămână aducem în prim plan un subiect actual legat de reziliență, pe care noi toți o accesăm în perioada de pandemie ca și în alte situații de viață. Vorbim despre reziliența la copil, cum gestionăm dificultățile apărute, și ne am propus să prezentăm un exercițiu practic.
 Exercițiul se numește semaforul și este un antrenament în soluționarea problemelor.
     



Psihologul Julia Kim-Cohen definește astfel: ,,Reziliența pare a se forma într-un copil de fiecare dată când între părinții și copil există un moment de alterare a echilibrului, urmat de o reparare. De aceea este important o oarecare măsură de stres și dezacord, care creează pretexte pentru o protecție eficientă,,.
          Conectarea este cheia pentru putere , cel mai puternic factor de protecție în viață sunt legăturile, practic relațiile dau tărie, tăria realizează relații, este un câștig dublu.
       Aceasta este călătoria noastră împreună cu dumneavoastră, în accesarea imaginației și a creativității alături de copilul dumneavoastră.
          Vă invităm să vă conectați cu copilul dvs prin joc ! Succes la joc și joacă !



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Laboratorul de cercetare

Idei de jocuri și activități pentru copii

Implicațiile psihologice ale folosirii tehnologiei în timpul pandemiei COVID-19